Økologisk Økonomi og Modvækst på skemaet

Slutter
Center for Sundhed og Samfund
Øster Farimagsgade 5, 1353 København K
Tilmelding

Alle taler om klimaet disse dage, og hvordan vi bedst får indført "den grønne omstilling".

Det er ganske naturligt, for hvis ikke vi får indført en omstilling i økonomien der er både rettidig og tilstrækkelig, vil det have fatale konsekvenser for menneskets mulighed for at trives på planeten.

OBS! Deltagelse er gratis men for at være sikre på vi ikke bryder nogle af de officielle corona-retningslinjer er tilmelding via nedenstående formular obligatorisk.

Da der er tale om en omstilling af økonomien, spiller økonomer og den økonomiske videnskab en afgørende rolle. Dette er blandt illustreret ved at både den nuværende og tidligere formand for klimarådet; er økonomer.
Dog er det enormt begrænset hvor meget der bliver undervist, i hvad der må siges at være den moderne økonomis største udfordring, på landets økonomiuddannelser.

Derfor inviterer foreningerne Rethinking Economics Danmark og Miljøorganisationen NOAH til foredrag og debat om to perspektiver på økonomien der har den grønne omstilling som absolut centrum: Økologisk Økonomi og Modvækst (kendt som "degrowth" på engelsk).

Disse perspektiver er desværre ofte udeladt fra både pensum og den offentlige debat, og når de endelig inddrages er det ofte på et misforstået grundlag. Ikke desto mindre er det nogle af de få seriøse bud på hvordan vi kan tilpasse både den økonomiske videnskab, og økonomien, til de klima- og miljøudfordringer der dominerer dette århundrede.

Professor i Økologisk Økonomi ved Aalborg Universitet i København, Inge Røpke, vil stå for introduktionen til de nævnte perspektiver. Inge Røpke er en af landets mest erfarne forskere når det kommer til de grønne perspektiver på økonomien, og har et helt arbejdslivs erfaring bag sig af udgivelser og undervisning indenfor disse emner.

Så her er en oplagt chance for at supplere din allerede eksisterende økonomiske viden, med perspektiver der med høj sandsynlighed, desværre, ikke undervises i på din uddannelse.

Vi glæder os til at se jer!

Rethinking Economics Danmark og NOAH.

Tilmelding

  • 1 Aktuelle Start
  • 2 Preview

Tilmeld

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!