bonn

En redningsbåd til verdens klimatraktat Byg en båd til redning af klimaaftalen 

21. juli 2001 · Kl. 12:10 Pressemeddelelse

NOAH og Friends of the Earth inviterer hermed tusinder af mennesker, der er bekymret for den globale opvarmning, til at bygge en kæmpe REDNINGSBÅD - til redning af det globale klima. Båden skal bygges af brædder med budskaber fra hele verden. Aktionen vil blive et kraftfuldt symbol, der udtrykker et folkeligt krav om politisk handling nu. Lad os samlet sige til politikkerne: Sænk ikke klimaaftalen!

KOM TIL BONN FOR KUN 300 KR. 

KLIMAAKTIONER ER MERE PÅTRÆNGENE END NOGENSINDE! 

(16. juli: stadig enkelte ledige pladser)

Baggrunden er, at verdens ledere mødes i Bonn for at fortsætte de globale klimaforhandlinger. USA forsøger åbent at sænke forhandlingerne, og lande som Australien og Canada prøver at udvande aftalen med forslag om svage reduktionsmål for drivhusgasser. Imens overhøres råbet fra millioner af fattige, om at de rige lande skal handle nu. Disse mange millioner kan se frem at komme til at skulle lide langt mere end de rige landes befolkninger, når kommende ulykker i form af klimaforandringer, havstigninger, tørke og storme, tager til. 

Vi vil, med din hjælp, bygge en kæmpemæssig redningsbåd i centrum af Bonn. Båden vil blive stor: omkring 30 meter lang, fire meter høj og seks meter bred! Tusindvis af aktivister vil trække båden gennem Bonns gader til konferencebygningen. 

Deltag i årets vigtigste folkelige samling for at sikre en stærk klimaaftale! Prisen inkluderer transport med bus, logi på skole, pagajer og et megaparty med cubansk band. Mad kan købes meget billigt. 

Du skal medbringe et bræt, helst genbrugt, 100 cm langt, 10 cm. højt og meget tyndt (ca. 5 mm). Skriv dit eget klimaslogan på det! Under optoget skal der være et "hav af mennesker" rundt om skibet, så mød op i blåt eller forklædt som en fisk, kaptajn, tang eller hvad du finder på.

Afgang fredag 20. juli kl. 18.00 fra København. Hjemkomst mandag morgen kl. 8.00.

Har du ikke selv tid til at komme, kan du sponsorere aktionen (den reelle pris er 450 kr. per person): indbetal som minimum 100 kr. på NOAH´s girokonto 556-0039 (mærk kortet "sponsor af redningsbåden").

For mere information: 

NOAH
Friends of the Earth Denmark
Nørrebrogade 39, 1 tv
DK- 2200 København N 
Tlf. 35 36 12 12
Spørg efter Jacob Sørensen

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!