vaskemaskine

Fødevaretopmøde Grønvaskning for skatteydernes regning

Global Aktion og NOAH afholdte i dag en happening mod at danske skattekroner bruges til at promovere underlødige og usunde fødevarer, der er til skade for mennesker, miljø og klima.

29. august 2019 · Kl. 15:06 Nyhed

Fødevareindustrien mødes torsdag på Christiansborg, hvor også Kronprinsen og fødevareminister Mogens Jensen deltager. Under overskriften ”World Food Summit: Better food for more people” skal vi overbevises om at industrialiseret produceret mad er både sundt og klimavenligt. Faktisk er de løsningen på utallige problemer: Fødevaresikkerhed, folkesundheden, naturen, miljøet osv.

Efter World Food Summit i 2018 kom det frem at ARLA have betalt for størstedelen af udgifterne. Om dette års sammenkomst også er støttet af ARLA i år, ved vi ikke. Men statskassen, og dermed skatteyderne, har igen betalt for dette PR stunt.

Vi kan se, at den absolutte elite inden for masseproduceret mad er til stede. ARLA, Nestlé, McDonald’s og Danish Crown er der, foruden landbrugets interesseorganisationer, for at overbevise os om, at de har løsningerne.

Vi har ikke brug for flere usunde morgenmadsprodukter, fastfood og sukkerholdig yoghurt. Det er ikke løsningen, men problemet.

Der skal ikke dumpes underlødige fødevarer i udviklingslande. Det undergraver lokal madproduktion og er ikke løsningen men problemet.

Vores fødevarer skal ikke transporteres mange tusindvis kilometer, før de når vores spisebord. Det er ikke løsningen men problemet.  

Hvorfor skal vi producere millioner af grise, der fodres med soja fra Brasilien, og eksportens til Kina, efter at blive slagtet i Polen? Det er ikke løsningen, men problemet.

Hvorfor skal mælkepulver sælges til udviklingslande, hvor man udkonkurrerer lokale mælkebønder? Det er ikke løsningen, men problemet.

Der er brug for sunde fødevarer, der produceres lokalt, og tager hensyn til sundhed, klima og miljø.

Læs vores kommentar fra sidste års møde her.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!