Ungdom NOAH

Ungdom NOAH 2019 Hvordan gør vi EU grønnere?

1. januar 2019 · Kl. 09:10 Nyhed

Velkommen til et nyt år i Ungdom NOAH

I årets første halvdel sætter vi fokus på, hvordan vi gør EU grønnere. Vi går i dybden med alle aspekter af vores samfund og undersøger, hvordan EU har en indflydelse på de forskellige dele, og hvordan vi kan skubbe til institutionen, så den skubber til den grønne omstilling. 

Vi indbyder til oplæg og diskussion med forskellig eksperter på området hver anden onsdag kl. 16:00-18:00 frem til sommerferien 2019.

Vi håber at se dig :-D

Vi vil løbende opdatere siden og opreklamere på facebook. 

09/01/19 - Den store fortælling: Vi lægger ud med oplæg og debat om, hvordan de aktuelle miljø- og klimaproblemer hænger sammen med hinanden og med mange af de andre kriser, vi står overfor (økonomisk, politisk, sundhedsmæssigt, på flygtningeområdet m.m.) Hvilken rolle spiller EU? Og hvilken kan de spille fremadrettet?

23/01/19 - Den kritiske forbruger rolle?: Ofte bliver vi stukket i skoen, at det er vores ansvar som forbruger at ændre samfundet. Men er det overhovedet muligt?

30/01/19 - Økofeminisme: Kom og få en introduktion til konceptet og bevægelsen, der forbinder kvindernes undertrykkelse med udnyttelsen af naturen. Ved at tilbyde nye perspektiver for at forstå, hvordan patriarki og kapitalisme er to sammenkoblede systemer, der dominerer det "feminine princip", ønsker økofeminister at vise, at en anden verden er mulig. Er der plads til økofeminisme i en institution som EU?

06/02/19 - Det finansielle system: Vi har set det før i EU og på global plan - men nu sker det måske igen. En ny finanskrise er på vej - det skaber et potentiale for at stoppe miljø-/klimakrisen og skabe global retfærdighed!

13/03/19 - Europas fremtidige energiforsyning: Ung Energi kommer forbi Ungdom NOAHs onsdagsdebat til en diskussion om fremtidens energiforsyning i EU.

20/03/19 - Europaparlamentsvalget 2019: Nytter det noget at stemme? Hvem kan jeg stemme på og hvorfor skal jeg stemme? Vi kigger på det kommende EU-valg og dykker ned i muligheder og udfordringer, som folkevalgte politikere står overfor i dag.

03/04/19 - Palmeolie - Holder EU blød og cremetPalmeolie er i næsten 50% af alle vores dagligvareprodukter. Men før den ender i cremet Nutella og bløde læbestifter, er den årsag til rydning af regnskov, massiv CO2 udledning og ødelæggelse af menneskers livsgrundlag. Kom og få et indblik i, hvordan historien om vores forbrug af palmeolie også er historien om en verden, der ikke kan sige stop. Vi spørger Sarah Strunge fra NOAH om, hvad EU kan gøre for at løse problemet.

OBS: RYKKET TIL AFRIKA KONTAKT, WESSELSGADE 2, 2200 KBH N.

24/04/19 - Palmeolie - Holder EU blød og cremet (fortsat) 

08/05/19 - Uddannelse til et bæredygtigt EU: Der hersker efterhånden konsensus om, at vi skal sadle om på alle parametre, hvis vi vil holde temperaturstigningerne under to grader og mindske de skader på miljøet globalt set, som vi allerede ser effekten af nu. Men hvad betyder det for vores uddannelsessystem, det system, der uddanner fremtidens borgere og forbrugere i EU? Hvordan skal det se ud i fremtiden?

22/05/19 - Miljøbevægelsens historie i EU: I løbet af vinteren og foråret har vi set flere og flere mennesker på gaden i protest mod politikernes handlingslammelse. Er denne nye klimabevidsthed kommet ud af det blå? Eller spiller den sammen med en 50-år gammel tradition for først forurenings-, dernæst miljø- og nu klimaaktivisme i hele EU? Historiker Asger Hougaard giver os miljøbevægelsens historie i EU på rekordtid. 

05/06/19 - Vækstkritik Findes den grønne vækst? Kan vi vækste os ud af en klima- og miljøkrise, som væksten har været med til at skabe? Ved denne næstsidste session tager vi et filosofisk blik på væksten i EU og på globalt plan, og på hvordan EU som en institution står i et dilemma mellem ambitiøse klima- og miljøpolitikker på den ene side og en forventning om vækst på den anden.

19/06/19 - Opsamling og afslutning på oplægsrækken :-D

Oplægsrækken er støttet af:

 

Europanævnet

 

eu

 

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!