STOP Baltic Pipe demonstration

STOP Baltic Pipe demonstration

Slutter
Gammeltorv/Nytorv (KBH)

Både Danmark og EU vil være klimaneutral i 2050. Alligevel har den danske regering tilladt byggeriet af en gasrørledning, som skal føre tre gange det nuværende danske gasforbrug tværs gennem landet til Polen. Baltic Pipe er et brud på den nye danske klimalov. Det er uacceptabelt, og torsdag d. 26. november viser vi sammen vores modstand! Der vil være taler og et samlet optog gennem København.

Vi siger NEJ TAK! til Baltic Pipe – af hensyn til klimaet, naturen, økonomien, de lokale der lægger baghave til og til demokratiet, der synes at være omgået i stilhed. Vi tager politikerne på deres grønne ord.

Ved sidste valg viste Danmarks borgere, at der er flertal for en grøn omstilling, og nu virker det til, at den danske stat har brug for hjælp til at få det til at ske. Kun ved massiv folkelig opbakning kan projektet stoppes, dette er set før bl.a. i Sverige og Frankrig.

Det er vores pligt som borgere i et demokratisk land at vise vores utilfredshed. Demonstrationen har til formål at sprede information om projektet og fremme modstanden mod Baltic Pipe.

Hvorfor sige 'NEJ' til Baltic Pipe?

  • For klimaet: Mere gasinfrastruktur forsinker den grønne omstilling.
  • For økonomien: Borgerne ender med regningen, hvis EU’s klimamål skal føres ud i livet
  • For de lokale: Projektet berører tusindvis af borgere landet over
  • For demokratiet: Inklusionen af berørte borgere har været minimal. Folketinget har fået en ny sammensætning, siden projektet har være behandlet sidst.

Husk maske!

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!