Miljøsk If we don't take action now we settle for nothing later

9. februar 2011 · Kl. 13:41 Nyhed

16 danske og internationale kunstnere har indtil nu lavet en artmoney-plakat med et miljøpolitisk budskab. Det er blevet til en serie af plakater, som siden starten i 2006 er blevet udgivet med tidsskriftet Miljøsk.

Miljøsk offentliggør nu hver måned et af værkerne her på noah.dk. Hvis du ønsker de ægte plakater har Miljøsk stadig et restoplag. Tegn abonnement på Miljøsk og få en gratis plakat efter eget valg (kun så længe lager haves).

Plakaterne er et af 4 spor i samarbejdet mellem Bank of International ArtMoney og Miljøbevægelsen NOAH.

Spor 1 – Støt NOAH med hjemmelavede pengesedler
Det er nu muligt for kunstnere og private fra hele verden at støtte NOAH økonomisk med hjemmelavede pengesedler. Se hvordan her.

Spor 2 – Betal dit Miljøsk abonnement med artmoney
NOAH har som den første miljøorganisation i verden besluttet at acceptere artmoney som betalingsmiddel. NOAH modtager artmoney for nytegning af abonnement på tidsskriftet Miljøsk. Bestil Miljøsk her.

Spor 3 – Artmoney-plakaterne
Som en sløjfe på samarbejdet udgiver NOAHs blad Miljøsk en serie originale artmoney-plakater i begrænset oplag. Artmoney-plakaterne er inspireret af uddrag fra sangtekster og udføres af udvalgte artmoney kunstnere.

”Plakaterne er en fusion mellem Irmas kunstposer og ungdomsbladenes idolplakater med et klart miljøpolitisk budskab,” siger Dan Boding-Jensen, redaktør for Miljøsk.

Kirsten Dufour lavede den tredje artmoney-plakat inspireret af Rage against the machine´s tekststykke ”If we don't take action now - We settle for nothing later”. Du kan se plakaten i fuld størrelse her.

”Kunsten kan researche nye tiltag, som en slags modeller for noget man kan gøre. I Ydre Nørrebro Kultur Bureau (YNKB) som er en kunstnergruppe, har vi i 2008 og 2009 afholdt byvandringer under sloganet 'Spis byens ukrudt' med biolog Nils Grøngaard og bagefter lavet lækre retter af de indsamlede planter og bær, dels på fælleden og dels i Nordvest," fortæller Kirsten Dufour.

"I 2010 udgav vi en lille poetisk håndbog. Byens Ukrudt med opskrifter, akvareller af planter og foto fra de 2 vandringer. Den kan downloades på vores hjemmeside www.ynkb.dk, hvor man også kan læse om det hele. Vi er blevet inviteret til Sardinien, Skotland og Island for at afholde ukrudt-workshop i år,” siger Kirsten Dufour.

Spor 4 – Udstilling af Artmoney-plakaterne
”Du gør ingenting og det ændrer alt” – er en udstilling af 14 ”artmoney” i stort format som på unik vis forener kunst og bæredygtighed. Hvis du har et godt udstillingssted kan du kontakte Det Grønne Hus og lave en aftale om lån af udstillingen. Kontakt venligst Anders Kildegaard Knudsen.

Udstillingen kan ses i Det Grønne Hus i Køge indtil udgangen af februar 2011.

Tjek disse sider for mere information om kunstnerne og artmoney:

Kirsten Dufour
www.ynkb.dk

Bank of International Artmoney
www.artmoney.org

Rage Against the Machine
www.ratm.com

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!