- 21. januar 2021
Noget værre svineri
Se med og forstå Danmarks svineproduktion på 2 minutter
Se med og forstå Danmarks svineproduktion på 2 minutter
Svinefabrikker, forurening og biodiversitet: Er EU’s politikker modstridende? Danmark har en enorm svineproduktion, med over 30 millioner svin om året. Den bliver tit fremhævet som en hjørnesten i den ...
Antallet af jordbrug i den Europæiske Union (EU) er faldet drastisk de seneste årtier og er hovedsageligt et resultat af katastrofale landbrugs- og handelspolitikker. På samme tid stiger kødproduktionen i mange EU-lande særligt den del, der er relateret til eksporten. De resterende landbrug bliver større med en lavere diversitet af dyrearter.
Det globale system, der muliggør intensiv kød- og mejeriproduktion, har stadigt mere ødelæggende konsekvenser for mennesker, miljø og lokalsamfund. Den globale kød- og mejeriindustri lægger beslag på langt det meste landbrugsjord og er af afgørende betydning for udledningen af drivhusgasser fra landbruget og for vand- og luftforurening.
Livet og trivslen på landet er præget af den kolossale kødproduktion. Naturen, miljøet og klimaet lider under forureningen og produktionen af foder til de alt for mange dyr, der lever deres elendige korte liv indespærret i gigantiske stalde.