Nordhavnsvejen er et trafikgenererende vejanlæg

Trafik Lad Nordhavnsvej være den sidste gigantinvestering i store veje

Borgerrepræsentationen opfordres til ikke at forlænge vejen til Nordhavn og Amager

11. december 2017 · Kl. 13:32 Nyhed

NOAH-Trafik og Rådet for Bæredygtig Trafik har i anledning af åbning af Nordhavnsvej søndag den 17. december sendt vedhæftede åbne brev til medlemmerne af Københavns nyvalgte Borgerepræsentation!

Vi har en indtrængende opfordring til jer: Lad Nordhavnsvej til 2,9 mia. kr. være den sidste gigantinvestering i store trafikgenererende vejanlæg i København.

Den går fra Helsingørmotorvejen til Strandvænget. Den er kun 1,95 km. lang (deraf 920 meter i tunnel), men den har kostet 2,9 mia. kr. Til sammenligning er der på 10 år kun brugt 1 mia. på alle cykeltiltag i hele Københavns Kommune.
Bygning af tunnelen under Kystbanen og S-banen ved Svanemøllen har tilmed givet togtrafikken store problemer, idet Kystbanen og S-togslinierne nordpå på skift var helt lukkede i månedsvis med frafald af passagerer til følge.

Nu åbner vejen og den vil gøre det endnu mere attraktivt at anvende bil fra nord i stedet for den kollektive trafik. Nordhavnsvejen vil derfor trække endnu flere passagerer væk fra den kollektive trafik og ud i bilerne, ikke just hvad København har brug for.

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!