økoøko

OBS - UDSKUDT PGA CORONA - Økologisk økonomi og modvækst på skemaet

Slutter
Roskilde Universitet – RUC
Universitetsvej 1, 4000 Roskilde
Tilmelding

Miljøorganisationen NOAH og foreningen Rethinking Economics Danmark inviterer til foredrag og debat

Den grønne omstilling kræver uddannelser der indeholder perspektiver, som kan understøtte omstillingen.

OBS! Deltagelse er gratis men for at være sikre på vi ikke bryder nogle af de officielle corona-retningslinjer er tilmelding via nedenstående formular obligatorisk.

Her har de økonomiske fag et særligt ansvar for, at fremtidens forvaltere af samfundets og naturens ressourcer, har de rette teoretiske perspektiver med sig ud i landets ministerier, styrelser og virksomheder. Som vi ser det, er dette ikke tilfældet på nuværende tidspunkt.

Derfor inviterer vi til foredrag og debat om to synspunkter, der har langsigtet bæredygtighed som centralt grundlag, og som oftest udelades fra pensum og den offentlige debat. Så kom hvis du også er træt af at høre at den grønne omstilling ikke må koste alverden, og at vi skal kunne leve præcis som hidtil. Denne begivenhed vil i stedet præsentere dig for to perspektiver, der tager miljø- og klimakrisen alvorligt, og ikke er bange for at italesætte de radikale ændringer i vores økonomi disse kriser kræver. Programmet vil være som følger:

14:00-14:10 Præsentation v/ NOAH og RE:DK
14:10-15:10 Introduktion til Økologisk Økonomi og Modvækst v/ Lektor i Politisk Økonomi, Peter Nielsen.
15:10-16:00 Økologisk Økonomi og Modvækst i praksis

Peter Nielsen har gennem mange år publiceret kritisk om det ensidige fokus på økonomisk vækst, og dets mange sociale og særligt miljømæssige konsekvenser. Han har ligeledes skrevet om Modvækst (degrowth) ved flere lejligheder, blandt andet i forbindelse med NOAH's to udgivelser: "Modvækst" fra 2011 og "Livet Efter Væksten" fra 2016.

For at være sikre på vi ikke bryder nogle af de officielle corona-retningslinjer om forsamlinger over 100, skal du tilmelde dig via formularen nedenfor.
Vi stiller naturligvis håndsprit til rådighed og dækker op med en passende afstand.

Der vil blive serveret kaffe og snacks undervejs, og efterfølgende vil det være muligt at spørge ind til NOAH og RE:DK's arbejde.

Vi glæder os til at se jer!

NOAH og RE:DK

Tilmelding

  • Aktuelle Start
  • Preview

Tilmeld

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!