Illustration: Ida Breddam
Verdensmålene i et solidarisk perspektiv - Fyraftensworkshop

Verdensmålene i et solidarisk perspektiv - Fyraftensworkshop

Slutter
Københavns Professionshøjskole, Nyelandsvej 27, Frederiksberg
Lokale A222
Tilmelding

Fyraftensworkshop for grundskolelærere og lærerstuderende

Hvordan arbejder vi kritisk og solidarisk med Verdensmålene i vores undervisning?

Som underviser i grundskolen bliver vi påbudt at skulle arbejde med Verdensmålene. Men Verdensmålene er ikke kun et batch, du kan påføre dig eller en farvekombination, du kan iklæde dig. Hvis Verdensmålene skal føre til samfundsmæssig forandring, skal vi gå kritisk til dem i vores undervisning.

Når vi bliver præsenteret for undervisningsmateriale og forløb om Verdensmålene er det vigtigt, at vi spørger os selv, hvad Verdensmålene kan, og hvad de ikke kan. Hvor er de blinde vinkler? Hvad bliver sagt / ikke sagt? For vores sprogbrug og fokus er et udtryk for, hvor magtforholdene ligger, og hvem der har definitionsmagten - og hvem der ikke har.

FN's 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling er et pejlemærke for en fælles indsats, men vi er nødt til at arbejde med dem helhedsorienteret og kritisk, for at de fortsat kan have en berettigelse. For bæredygtighed handler ikke kun om CO2-udledninger, og derfor kan man ikke kun fokusere på klima uden også at fokusere på at mindske ulighed.

Til workshoppen kan du møde og netværke med andre ligesindede lærere, og du vil få nogle konkrete greb og ressourcer til brug i din praksis, så du kan fortsætte med at udfordre diskurserne omkring Verdensmålene.

Workshoppens program

16.45-17.00: Ankomst, the, kaffe og kage

17.00-17.30: Oplæg ved Mette Toft Nielsen (dekonstruer.dk) og NOAHs grøn dannelsesgruppe

17.30-17.50: Praksiseksempler og gennemgang af ressourcer og konkrete værktøjer til fremtidig brug

17.50-18.20: Casearbejde i grupper om konkrete verdensmål

18.20-18.50: Debat og refleksioner

18.50-19.00: Feedback og farvel og tak

- Ændringer i programmet kan forekomme -

Tilmelding

  • Aktuelle Start
  • Preview

Tilmeld

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!