COP15 Det åbne demokratiske samfund må give plads til civil ulydighed

29. august 2010 · Kl. 12:52 Nyhed

Det åbne demokratiske samfund må give plads til civil ulydighed

De grundlæggende rettigheder om ytringsfrihed og forsamlingsfrihed er uomgængelige for et åbent, demokratisk samfund. Demokratiet er vigtigt i sig selv, men er også vital for at beskytte miljøet, sådan som det bl.a. er fastslået i Århuskonventionen. I stedet for at byde det globale civile samfunds stemmer velkommen i København under FN's COP15 klimatopmøde, lancerede den danske regering en skræmmekampagne mod demonstranter, som blev bakket op af politiets uforholdsmæssige brug af magt og arrestationer af over tusinde ikke-voldelige demonstranter og aktivister. Den fremfærd skaffede Danmark et dårligt internationalt omdømme - i tilgift til det, som den katastrofale ledelse af selve konferencen bidrog til. De danske myndigheder er fortsat med at misbruge deres autoritet og krænket grundlæggende rettigheder ved at retsforfølge en række personer for deres rolle i protesterne før og under COP15. 

NOAH erklærer sin solidaritet med demonstranter og aktivister, der deltog i lovlige, ikke-voldelige demonstrationer.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!