cancun

COP16 Cancun kalder!

4. december 2010 · Kl. 11:44 Nyhed

Klimatopmødet 2010 i Cancun, Mexico er godt i gang. NOAHs internationale netværk Friends of the Earth er med til at råbe de rige industrilande op – det er dem, der historisk set har ansvaret for den største del af udledningen af drivhusgasser i atmosfæren, og derfor er det også dem, der skal tage ansvaret nu!

Friends of the Earths budskab er, at omsættelige kvoter for udledning af drivhusgasser ikke er nogen løsning. De rige lande køber i øjeblikket kvoter fra udviklingslandene for at undgå at nedskære udledningen selv, men det forhindrer en bæredygtig udvikling i såvel de rige som de fattige lande. Handel med kvoter for tilladt udledning er altså en falsk løsning, der promoveres som en aktiv indsats for en bæredygtig produktion. Men da kvoterne stadig er til stede, vil den samlede udledning forblive uændret. Friends of the Earth kæmper for en aftale ved klimatopmødet 2010 i Cancun om en samlet nedskæring af CO2-udledningen, hvor kvoteordningen skæres væk. Du kan læse mere om Friends of the Earths krav ved klimatopmødet her.

I weekenden op til klimatopmødet var Friends of the Earth en del af forskellige events, der bragte Cancun til Bruxelles for at genskabe den fantastiske stemning fra sidste års store demonstration i København for klimaretfærdighed. For alle dem, der ikke havde mulighed for at rejse til Mexico, var det en mulighed for at samles med andre europæiske klimaaktivister og vise gensidig solidaritet i kampen for en retfærdig aftale i Cancun. Francesca Gater fra Friends of the Earth Europe skriver en inspirerende blog om, hvordan et klimatopmøde også kan finde sted på den anden side af jorden uden for de formelle rammer på Friends of the Earth Internationals hjemmeside her.

Global klimaaktionsdag

Lørdag den 4. december er der indkaldt til Global klimaaktionsdag midt under klimatopmødet i Cancun, Mexico. Det skal også manifesteres i København, og NOAH er selvfølgelig med. Aktivister fra NOAH laver en ballonaktion og samler postkort for en dansk klimalov, og Palle Bendsen fra NOAH Energi og Klima taler ved demonstrationens start på Axeltorv kl. 13. Kom og vær med, og læs efterfølgende om demonstrationen på noah.dk.

Demonstrationens hjemmeside: http://klimademo.dk

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!