Peace
Aldrig mere Hiroshima - forbyd atomvåben

Cykeldemonstration Aldrig mere Hiroshima - forbyd atomvåben

2. august 2022 · Kl. 15:03 Nyhed

Den 6. august er det 77 år siden Hiroshima blev udslettet med en atombombe. Dagen er siden blevet mindedag for atombombeangrebene i Japan i 1945 over Hiroshima og Nagasaki (den 9. august). Et angreb på civilbefolkningen, total ødelæggelse af byer, og en forgiftning af miljøet årtier frem.

Det må aldrig ske igen!

Bekymringen for den stigende konfrontation mellem verdens atommagter breder sig. I dag har Rusland, USA, Storbritannien, Frankrig, Kina, Indien, Pakistan, Israel og Nordkorea atomvåben.

Siden 1945 er der foretaget mere end 2000 prøvesprængninger. Og der er stadigvæk over 13.000 sprænghoveder - heraf 2.000 i konstant beredskab.

Der trues med anvendelse af atombomber i krige og konflikter. USA og Nordkorea har truet hinanden inden for de seneste år. Senest har Rusland truet med brug af atomvåben i krigen i Ukraine. Den udvikling kalder på handling og protester nu og her.

Cykeldemonstration

Kl. 12.00: Cykeldemonstration fra bydele i København.

I Sydhavnen samles vi kl. 12.00 på pladsen v. Brugsen og Irma.

Hvis du vil med fra Nørrebro/Østerbro samles vi på Nørrebros Runddel kl. 12.00

- og fra Vesterbro samles vi på Enghave Plads kl. 12.00

Alle cykler kl 12.15 ind mod Christiansborg Slotsplads. Herfra kører vi samlet over Knippelsbro til Udenrigsministeriet, Asiatisk Plads 2.

Hvis du vil med til cykeldemonstrationen, så ring gerne på 51 41 44 46. 

Ved Udenrigsministeriet kl. 13.00: Her vil der være talere - blandt andet Palle Bendsen fra NOAH. Vi afleverer en udtalelse til Udenrigsministeren med en opfordring til at Danmark tilslutter sig FN-traktaten om forbud mod atomvåben.

Om Forbudstraktaten: Se http://www.atomvaabenforbud.nu/

Vi sender vores budskab ud i verden:

Aldrig mere Hiroshima

USA detonerede to atombomber over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki henholdsvis d. 6 og d. 9 August 1945. De to bombninger dræbte mellem 129,000 og 226,000 mennesker, de fleste var civile. Bombningerne er fortsat den eneste anvendelse af kernevåben i en krig. Sådan skal det forblive.

Arrangører:

Forbyd Atomvåben
Foreningen Demos
Miljøbevægelsen NOAH

Anbefalet af
Fredsinitiativet Kbh.
Fredsministerium
Nej til Oprustning - Ja til Bæredygtig Sikkerhedspolitik
Kommunistisk Parti København

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!