Klimatopmøde COP15 fører os mod 4 grader!

17. december 2009 · Kl. 12:31 Nyhed

MÅLET ER MAX 2 GRADER – MEN COP15 FØRER OS MOD 4 GRADER!

Hvad vil de forslag der nu er på bordet ved COP15 betyde mht. temperaturstigninger?

To af hinanden uafhængige hjemmesider holder løbende øje med forhandlingerne og oversætter landenes aktuelle tilsagn om reduktioner til temperaturstigning.

Climateinteractive er udviklet af Sustainability Institute i Vermont, USA

http://climateinteractive.org/scoreboard

ClimateScoreboard

Climateactiontracker er udviklet af de anerkendte institutter Ecofys (Holland), Climate Analysis (Tyskland) og Potsdam Institute for Climate Impact Research (Tyskland).

http://climateactiontracker.org/

Guardian.co.uk har 17 December 2009 18.03 GMT offentliggjort en bemærkelsesværdig historie, som afslører, at FN’s klimasekretariat også er klar over at forhandlingerne er på gale veje: ifølge et lækket dokument vil de aktuelle tilbud om reduktioner i udledninger af drivhusgasser føre til en global temperaturstigning på i gennemsnit 3 grader.

EU og mange andre lande har tilsluttet sig en ambition om at holde temperaturstigningerne på maksimalt to grader. Men østater i Stillehavet og omkring 100 andre lande kræver for deres egen overlevelses skyld, at temperaturen højst må stige 1,5 grader i gennemsnit.

http://www.guardian.co.uk/environment/2009/dec/17/un-leaked-report-copenhagen-3c

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!