Fossil energi Drop planerne om et nyt kulkraftværk i Greifswald

19. november 2009 · Kl. 12:10 Nyhed

Regeringen fremstår utroværdig på klimaområdet

You Tube-video: DONG should abandon coal plans in Greifswalddong

Torsdag den 19. november 2009 protesterede tyske borgergrupper fra alliancen Kein Steinkohlekraftwerk Lubmin på Christiansborgs Slotsplads mod DONG´s planer om at bygge et nyt kulkraftværk i Greifswald, Tyskland. Natur- og klimahensyn er baggrunden for deres protester. NOAHs tyske søsterorganisation BUND – Friends of the Earth Germany samarbejder med borgergrupperne i den tyske alliance, og kræver nu sammen med NOAH – Friends of the Earth Denmark, at DONG skal skrotte alle planer om ny kulkraft i Tyskland såvel som andre steder i Europa.

Kim Ejlertsen fra NOAH Energi og Klima udtaler: Det er den danske stat med finansminister Claus Hjort Frederiksen i spidsen, der ejer 73% af aktierne i DONG Energy. Og når regeringen har erklæret, at man ønsker, at gøre sig helt uafhængig af de fossile brændsler, så er det forkasteligt, ikke at pålægge DONG at droppe enhver udbygning med kul. Når man samtidig husker på, at regeringen sidste år ophævede det danske kulstop fra 1997, så fremstår den mere og mere utroværdig på klimaområdet.

Kontakt: Kim Ejlertsen, NOAH Energi og Klima, 35361212

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!