Banner fra demo mod ny motorvej
Foto: NOAH

Trafik En motorvej mellem Regstrup og Kalundborg er unødvendig

Et flertal i Folketinget lægger op til at bruge omkring 2.500 millioner kroner på en 4-sporet motorvej fra Regstrup til Kalundborg.

4. januar 2024 · Kl. 09:43 Høringssvar

En motorvej mellem Regstrup og Kalundborg er unødvendig og vil ødelægge natur, miljø og belaste klimaet kraftigt. Samtidig vil den forøge trafikstøjen - også i nye områder. En motorvej vil tilmed være en trædesten for en Kattegat-forbindelse

Vejdirektoratets VVM-rapport vedrørende en sådan motorvej er skræmmende læsning, der med al ønskelig tydelighed viser, at projektet er ødelæggende i forhold til alle de nævnte forhold. Vejprojektet bør derfor naturligvis droppes. 

En forbedring af togtrafikken til Kalundborg vil derimod betyde markante forbedringer, som på en miljøvenlig, skånsom måde kan sikre god mobilitet. 

Læs NOAH-Trafiks høringssvar herunder.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!