Hold Bizz Accountable
Oil Spill

Underskriftindsamling EU skal beskytte menneskerettigheder og miljøet

Europa-Kommissionen afholder netop nu en offentlig høring om en lov, der kan tvinge virksomheder i EU til at sikre, at de produkter og tjenester, vi forbruger, ikke skader mennesker eller miljøet rundt om i verden.

5. februar 2021 · Kl. 10:13 Nyhed

Kære læser,

Der er kun en uge tilbage til at fortælle EU, at vi ønsker stærke nye love for at holde virksomheder ansvarlige!

Først de gode nyheder: I sidste uge fik det fossile selskab Shell endelig besked på at betale kompensation til fire nigerianske landmænd for ødelæggende olieudslip i Niger-deltaet, der ødelagde deres samfund og levebrød. Dette er en enorm sejr for de berørte og viser, at det er muligt at holde virksomheder ansvarlige for deres svineri.

Men denne sag blev først afgjort efter 13 år og det var desværre en bittersød sejr, da 2 af sagsøgerne ikke levede til at se slutningen af ​​retssagen.

Vi har nu muligheden for at sikre at ingen skal vente så længe på retfærdighed igen og har brug for din hjælp – så skriv under her og bliv hørt!

Europa-Kommissionen afholder en offentlig høring indtil den 8. februar om en ny lov, der kan tvinge virksomheder i EU til at sikre, at de produkter og tjenester, vi forbruger, ikke skader mennesker eller miljøet rundt om i verden. Hvis loven er hård nok, kan den stoppe dårlig praksis som tvangsarbejde, skovrydning, land grabbing, dumping af giftigt affald, ukontrolleret CO2-udledning og ødelæggelse af biodiversitet.

En stærk lov kan gøre det meget nemmere og hurtigere at bringe virksomheder som Shell for retten og sikre, at de ikke uhindret spolerer miljøet.

Skriv under her for at fortælle EU, at vi vil #HoldBizAccountable!

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!