klimavalg
Foto: Jacob Sørensen. Billedet er taget i forbindelse med dyrenes optog, der var en del af NOAHs 50 års jubilæumsfestival

Valg Folketingsvalget 2019 er et klimavalg

3. maj 2019 · Kl. 10:54 Pressemeddelelse

Klimaet er heldigvis blevet et vigtigt valgtema for mange danskere, hvilket ses i den store opbakning til klimastrejkerne og borgerforslaget om en dansk klimalov nu.

De fleste af de politiske partier er opmærksomme på udviklingen og har nærmest indledt en konkurrence i medierne om, hvem der er grønnest.

NOAH hilser konkurrencen velkommen, men med alle disse udspil, er det vigtigt at bevare overblikket over, hvad der reelt gavner klimaet, og hvad der er varm luft.

Vi lancerer derfor www.noah.dk/klimavalg, hvor vi beskriver problematikkerne bag de største klimaudfordringer inden for energi, transport og landbrug og undersøger partiernes holdninger til disse.

Hvis vi vil være til inspiration for resten af klodens befolkninger, handler det ikke kun om at omstille til grønne teknologier, men i lige så høj grad om at sænke vores samlede forbrug til et bæredygtigt niveau. Hvis vi ikke gør det, så vil Danmark blot fortsat deltage i den globale konkurrence om ressourcerne og endda inspirere andre til at stræbe efter et ligeså højt ressourceforbrug, som vi har.”, siger Bente Hessellund Andersen.

Nikolaj Kornbech supplerer “For at løse klimakrisen skal vi leve gode liv uden materialistisk overflod. Men vores økonomiske system er dybt afhængigt af vækst, der kun er til gavn for de rigeste i samfundet. NOAH ønsker, at modsætningsforholdet mellem vækst og klima bliver tydeligt formuleret i debatten og af politiske partier. Der skal tages konkret handling for økonomisk modvækst i Danmark, målt i forbrug af materielle ressourcer og energi.”

Danmark skal være et foregangsland i klimakampen, men det er vi langt fra. Derfor er folketingsvalget i 2019 et klimavalg - og det skal være med fakta i orden!

Læs mere www.noah.dk/klimavalg

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!