imagining a forest in 2030
Imagining a forest in 2030...

International skovdag Forestil dig en tur i skoven i 2030...

21. marts 2021 · Kl. 15:09 Nyhed

I dag er der International Skovdag - dagen hvor vi hylder verdens skove!

Men skovene er i fare. Danmark og resten af EU rydder skove i stor hast for at brænde dem til energi.

Heldigvis har vi nu en chance for at stoppe dette vanvid. EU er nemlig i øjeblikket ved at revidere direktivet for vedvarende energi.

Vi opfordrer EU-politikere og EU-medlemsstater til at:

  • standse tilskud og andre incitamenter til afbrænding af skovtræ og omdirigere denne kritisable støtte til energieffektivitet og ægte lav-emissions vedvarende energikilder
  • udelukke muligheden for at energi fra biomasse kan regnes som en vedvarende energikilde
  • og prioritere skovbeskyttelse og genopretning af skovene samt sørge for, at alle EU-politikker beskytter vores sundhed, klima og biodiversitet.

Skriv under på, at EU skal beskytte skovene – ikke brænde dem til energi.

Og ha' en dejlig dag!

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/DAKPXxa6qVA.jpg?itok=mBREEalQ","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=DAKPXxa6qVA","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsivt, autoplaying)."]}

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!