biomasse
Fotos fra aktionen. Grafik: NOAH

Biomasse International aktionsdag

NOAH gik i forbindelse med den internationale aktionsdag imod storskala afbrænding af biomasse på gaden med guitar, sang og flyers og protesterede imod den ukritiske afbrænding af skove i klimaets navn. 

21. oktober 2021 · Kl. 14:05 Nyhed

Hver dag brænder Danmark og resten af EU enorme mængder træbiomasse fra skovene. Og de kalder det oven i købet klimavenligt. Men det er rigtig dårligt nyt for klimaet.

I Europa kommer mere end en tredjedel af den såkaldte "vedvarende" energi fra afbrænding af træ - selv om det øger vores CO₂-emissioner.

Det er muligt på grund af EU's direktiv om vedvarende energi (RED), som tilskynder landene til at omdanne kulkraftværker til biomassekraftværker.

Danmark er et af de lande, der ukritisk har konverteret til biomasse i de sidste 12 år. Hvis resten af EU følger Danmarks eksempel, er klimaet - og verdens skove - i store problemer.

Se filmen herunder - og del den gerne på twitter!

Today is International Day of Action on Big Biomass.

Every day the #EU burns enormous amounts of woody biomass from forests. And they call it climate friendly.

Dear EU. It is not friendly. It is bad, very bad. If trees could sing, they would probably sing something like this... pic.twitter.com/8WOiHFAaSo

— NOAH (@NOAH_dk) October 21, 2021

Beskyt verdens skove - skriv under på StopFakeRenewables.org.

Tak fordi du er med til at beskytte verdens skove!

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!