Intet sagligt grundlag for at ophæve uranforbud

Den grønlandske regering, Naalakkersuisut, bør tilvejebringe et bedre grundlag for evt. ophævelse af uranforbuddet, siger Avataq, Det Økologiske Råd, NOAH Friends of the Earth Denmark og VedvarendeEnergi i en fælles pressemeddelelse.

25. september 2013 · Kl. 12:34 Pressemeddelelse

Avataq, Det Økologiske Råd, NOAH Friends of the Earth Denmark og VedvarendeEnergi opfordrer den grønlandske regering, Naalakkersuisut, til at tilvejebringe et bedre grundlag for evt. ophævelse af uranforbuddet. Beslutningen bør udskydes, indtil det sker - eller opgives. Man bør desuden give et korrekt billede af Kuannersuit-projektet, hvor uran ikke er et biprodukt, men en hovedressource. Den foreslåede folkeafstemning i Sydgrønland om at tillade uranbrydning i Kuannersuit (Kvanefjeldet) bør omfatte befolkningen i hele Grønland.

Læs pressemedddelelsen herunder

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!