foto fra dumpen af Finn Nielsen

Grønland Museum viser affald frem

Sermitsiaq skriver i en artikel om en udstilling om alt det affald, vi efterlader os på jorden, lavet af den danske fotograf og forfatter Finn Larsen, der gennem 30 år har besøgt - og genbesøgt - grønlandske affaldspladser, de såkaldte 'dumpe'.

23. juli 2020 · Kl. 10:56 Nyhed

Sermitsiaq skriver i en artikel den 14. juli om en udstilling om alt det synlige affald, vi efterlader os på jorden, lavet af den danske fotograf og forfatter Finn Larsen, der gennem 30 år har besøgt - og genbesøgt - grønlandske affaldspladser, de såkaldte 'dumpe'.

Finn Larsen siger til avisen: 

-Jeg ved i dag mere om Grønlands affaldssituation som helhed end de fleste, og trods handlingsplanerne har jeg ikke kunnet se nogen forskel fra 2001 til 2019 – ud over at bjergene af blandet affald er vokset.

På billederne i udstillingen kan man se dumpe med koncentrerede bunker af flasker, batterier, træflis og baller af presset pap hist og pist mellem virvaret af madrester, olietønder, jernskrot, glasfiberbåde, asbest, fiskegarn, elektronik.

LÆS MEGET MERE HER 

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!