wanted

Forbrydelse Regeringens klimasvigt

25. september 2020 · Kl. 11:21 Nyhed

Lad os lige tage en kort opsummering på verdens tilstand:  Amazonas brænder. Californien brænder. Arktis smelter. Og man kunne desværre blive ved og ved.

Hvis vi skal undgå de værste konsekvenser af de drastiske klimaforandringer, som vi allerede er begyndt at opleve, hersker der ingen tvivl om, at vi skal nedbringe vores udledning af drivhusgasser.

Det kritiske at forstå her, og det der gør regeringens mangel på handling til potentielle forbrydelser mod menneskeheden, er, at hastigheden hvormed vi nedbringer vores udledninger, betyder noget. 

Vi har en klimalov, hvor vi har forpligtet os til at arbejde mod at reducere udledningerne med 70 % i 2030, men den samlede mængde af drivhusgasser vi i Danmark udleder til atmosfæren vil andet lige være større, hvis vi først for alvor reducerer vores udledninger når vi nærmer os 2030, end hvis vi starter i dag.

udledningerDerfor er de bydende nødvendigt at vi så hurtigt som muligt kommer i gang.

Regeringens nuværende politik ser dog ud til at gå ud på, at vi skal vente på at erhvervslivet finder på et teknologisk fix der kan redde os ud af problemerne engang ude i fremtiden, og at det i øvrigt ikke må koste danskerne en krone.

Dette på trods af at de fleste eksperter, NGO’er, borgerne i Danmark og selv noget af erhvervslivet efterlyser handling nu blandt andet i form af CO2-afgifter, som et af de mest effektive mål til at reducere vores udledninger nu og her.

Danmark har stadigvæk - efterhånden ganske uberettiget - et image som et foregangsland på miljøområdet. Så Mette Frederiksens udspil om udelukkende at vente på tvivlsomme tekniske løsninger kan få stor indflydelse på klimaindsatsen i hele Europa. 

Som en regering der blev valgt til magten i et klimavalg i 2019 med mandat fra befolkningen til at handle på klimakrisen, er det at betegne som en forbrydelse mod de nuværende og kommende generationer, når de vælger ikke at gøre det.

Desværre kan vi ikke som i Holland sagsøge regeringen eller endnu stille den til regnskab ved krigsdomstolen i Haag, så derfor er det helt afgørende, at Mette Frederiksen, Dan Jørgensen og Nikolai Wammen med flere tvinges til et fuldstændigt kursskifte.

Ellers må regeringen fjernes ved et mistillidsvotum i Folketinget og risikere at blive anset som klimaforbrydere af eftertiden.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!