FGU workshop. Foto: NOAH
FGU workshop. Foto: NOAH

Youth in Transition Uddannelse på livet løs

3. maj 2022 · Kl. 13:43 Nyhed

Det grønne skyder på livet løs og det samme gør NOAH-projektet Youth in Transition. 

NOAH har i samarbejde med fem andre aktører i et europæisk partnerskab kastet sig ud i at undersøge, hvordan vi kan gøre bæredygtighed og grøn dannelse mere inkluderende og relevant for marginaliserede unge. Især vil vi udforske brugen af kunst og kreativitet samt blandet offline og online læring i en engagerende og eksplorativ undervisning.

I Danmark samarbejder NOAH med LØS (Landsforeningen for økosamfund) om at skabe et levende og langvarigt praksisfællesskab omkring undersøgelsen af, hvordan vi inkluderer og lytter til unge, som står lidt på kanten af “det gode selskab”, og får bragt deres perspektiver og virkeligheder i spil i bæredygtig dannelse. Med i vores praksisfællesskab har vi også Forberedende Grunduddannelse (FGU) Østerbro, Vedvarende Energi, Ung Energi samt flere eksterne kunstnere. 

I løbet af foråret 2022 foregår det konkrete arbejde hos FGU Østerbro, hvor vi inkluderer, udfordrer og lytter til elever fra linjerne dans og scenekunst, design og genbrug, musik samt dansk. Du kan se resultatet til TRASH-festival fredag d. 6. maj 2022 kl 13-19 på Østerbro.

I løbet af projektet udgiver vi desuden en online platform og en håndbog for undervisere.

Mange hilsener
NOAHs gruppe for Grøn Dannelse

Youth in Transition er et strategisk partnerskab støttet af Erasmus + programmet under EU 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!