peace
Aldrig mere Hiroshima - forbyd atomvåben

Cykeldemonstration: Aldrig mere Hiroshima - forbyd atomvåben

Slutter
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2, København

Mød op og vis din protest d. 6. august kl. 13.00 foran Udenrigsministeriet. Eller deltag i cykeldemonstrationen allerede fra kl. 12.00 (ring 51414446).

Den 6. august er det 77 år siden Hiroshima blev udslettet med en atombombe. Det er siden blevet til FN's internationale dag for afskaffelse af atomvåben, til evig påmindelse om USA`s atombombeangreb over Hiroshima og Nagasaki i Japan i 1945. Et angreb på civilbefolkningen, total ødelæggelse af byer, og en forgiftning af miljøet årtier frem.

Det må aldrig ske igen!

Bekymringen for den stigende konfrontation mellem verdens stormagter breder sig. I dag har Rusland, USA, Storbritannien, Frankrig, Kina, Indien, Pakistan, Israel og Nordkorea atomvåben.

Siden 1945 er der foretaget mere end 2000 prøvesprængninger.

Der trues med anvendelse af atombomber i krige og konflikter. USA og Nordkorea har truet hinanden inden for de seneste år. Senest har Rusland truet med brug af atomvåben i krigen i Ukraine. Den udvikling kalder på handling og protester nu og her.

Cykeldemonstration

Kl. 12.00 vil der være cykeldemonstration fra bydele i København. De starter kl. 12.15 i Sydhavnen, på Nørrebro, på Amager samt Østerbro - eventuelt flere. Hvis du vil cykle med ind til Udenrigsministeriet skal du ringe på 51414446 eller afvente mere info på denne side.

Kl. 13.00 samles alle der vil deltage i demonstrationen foran udenrigsministeriet, Asiatisk Plads nr. 2 på Christianshavn

Der vil være talere fra arrangørgruppen. Vi afleverer en udtalelse til Udenrigsministeren med protest af Danmarks manglende ratificering af FN-traktaten om forbud mod atomvåben. Vi sender vores budskab ud i verden:

Aldrig mere Hiroshima

USA detonerede to atombomber over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki henholdsvis d. 6 og d. 9 August 1945. De to bombninger dræbte mellem 129,000 og 226,000 mennesker, de fleste var civile. Bombningerne er fortsat den eneste anvendelse af "nuclear weapons" i væbnede konflikter. Sådan skal det forblive.

Arrangører:

Forbyd Atomvåben
Foreningen Demos
Miljøbevægelsen NOAH

Anbefalet af
Fredsinitiativet Kbh.
Fredsministerium
Nej til Oprustning - Ja til Bæredygtig Sikkerhedspolitik
Kommunistisk Parti København

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!