NOAH og RE:DK sætter dette efterår spot på den grønne omstilling i økonomifaget

IKKE FLERE PLADSER! Introduktion til Økologisk Økonomi

Slutter
Studenterhuset
Købmagergade 52, 1150 København K
Tilmelding

Bliv introduceret til en økonomisk underdisciplin, der beskæftiger sig med samspillet mellem menneskelig aktivitet og de økosystemer, som aktiviteten udfolder sig indenfor.

Konventionel økonomisk tænkning vil prissætte og sammenligne alt, og antager som oftest at fremtidens verden, vil være en rigere verden.

Denne tilgang leder ofte til frustrationer, hvor flyvske regnestykker taler naturvidenskaben imod, og fortæller os at det slet ikke er så meget værd at få nedsat udledningen af drivhusgasser markant. Dette er senest illustreret ved Eldrup-kommissionens anbefalinger til Regeringen.

Økologisk Økonomi sætter i stedet planetære grænser og naturvidenskabelige indsigter i centrum, i dens forsøg på at angive mulige veje for samfundsøkonomien, på en planet med begrænsede resourcer.

Inge Røpke er landets mest toneangivende økologiske økonom, og har gennem et helt arbejdsliv arbejdet for at få den økonomiske videnskab til at respektere naturens grænser. Hun vil stå for en solid introduktion til denne "grønne" økonomiske skole, og der vil være rig mulighed for spørgsmål og diskussion.

Tilmelding

  • Aktuelle Start
  • Preview

Tilmeld

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!