NOAH og RE:DK sætter dette efterår spot på den grønne omstilling i økonomifaget

Introduktion til Modvækst

Slutter
Studenterhuset
Købmagergade 52, 1150 København K
Tilmelding

Modvækst (på engelsk "Degrowth") er både et socialvidenskabeligt forskningsprogram, en social bevægelse og et politisk projekt.

Modvækst tager sit videnskabelige udgangspunkt i Økologisk Økonomi, og stiller sig derfor tvivlsom over for den ellers så udbredte og hyldede idé: "grøn vækst".

Ideen om at vi kan have en økonomi i vækst og samtidigt "afkoble" os tilstrækkeligt fra miljøødelæggelserne. Desuden peger økologisk økonomi på en række andre negative effekter ved "vækstsamfundet", og er dermed en større teori, der både stiller en diagnose og henviser til en kur: et samfund der er i frigjort fra ideen om økonomisk vækst  som et mål i sig selv.

Hubert Buch-Hansen har tidligere gjort sig bemærket, som en af de toneangivende forskere indenfor konkurrencepolitik. I de senere år har han dog i stigende grad brugt sin politisk-økonomiske viden på at analysere hvad der skal til for, at Danmark kan overgå til en reelt bæredygtig og klimaretfærdig samfundsøkonomi. Et arbejde der --drager inspiration fra, samt bidrager til, det nu veletablerede modvækst-forskermiljø.

Tilmelding

  • Aktuelle Start
  • Preview

Tilmeld

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!