Modvækst og Økofeminisme logo
Lejrskolelogo

Lejrskole om økofeminisme og modvækst

Slutter
Makvärket
Teglværksvej 30, Regstrup
Tilmelding

NOAHs lejrskole om modvækst og økofeminisme
NOAH inviterer jer endnu en gang med på lejrskole! I år er det med to spor - Økofeminisme og Modvækst. Skolen er gratis og åben for alle, og der vil sågar blive sørget for kost og logi for alle deltagere. Skolen vil finde sted d. 29 september til d. 2. oktober.

Økofeminisme med ØkoKøn
ØkoKøn byder op til tre dage i økofeminismens navn. Her skal vi gennem dans, kunst og samtaler undersøge økofeminismen og de tanker der ligger bag ideologien.

Økofeminismen udfordrer både de patriarkalske og kapitalistiske strukturer og tilbyder os samtidig alternative fortællinger om verden, hvor mennesket ikke er alene. Dermed giver det os plads til at lave kritiske analyser og smukke utopier.

Derfor skal vi udforske emner som queerness, kroppen, naturrelationer og vores følelser.

Vækstkritik med NOAH Modvækst
Er du også kritisk over for det ensidige fokus på økonomisk vækst som målestok for fremgang i vores samfund? Eller har du lagt mærke til den stigende vækstkritik i vores samfund, men er ikke helt sikker på hvad det egentlig går ud på? Så kom på modvækst lejrskole i post-industrielle vidunder, Makvärket, i udkanten af den midtsjællandske provinsby Regstrup.

I takt med at verdens beslutningestagere fortsætter med at negligere Paris-aftalen i praksis, er de vækstkritiske tilgange modvækst (‘degrowth’ på engelsk), den relaterede ‘doughnut økonomi’, og den økonomiske disciplin ‘økologisk økonomi’ i stigende blevet anvendt og omtalt i videnskabelige tidsskrifter, statslige rapporter og sågar syv gange i den seneste IPCC rapport

Lær om alle de mange grunde til, at modvækst og vækstkritik taler til flere og flere - samt hvordan vi kan realisere det i praksis, sammen.

Skolen vil blandt andet byde på oplæg fra Rebecca Rutt, kunstforsøg med Annika Nilsson, dans og rundvisning. Vi skal med andre ord blive klogere på velkendte og formelle måder, men også via  mere uformelle metoder.

Find programmet for lejrskolen her

Vi glæder os til at se jer!

Vælg i formularen nedenfor om du har lyst til at følge det økofeministiske spor eller modvæks-sporet. Nogle af aktiviteterne vil også være fælles - særligt de sociale af slagsen!

NB! Makvärket er en istandsat industriel ruin og kan derfor godt være en smule ufremkommelig. Er du interesseret i at deltage og lider af gangbesvær, må du meget gerne skrive til Sarah (sarah@noah.dk) eller Emil (emil@noah.dk) og så kan vi tale om, hvad vi kan gøre for at du får et godt ophold.

Tilmelding

  • Aktuelle Start
  • Preview

Tilmeld

OBS: Al maden er vegansk og som minimum økologisk

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!