• Rapport
  • 24 sider

Fødevarekrisen og magtelitens katastrofale “løsninger”

18. september 2022 · Kl. 22:11 Materiale

Finanssektoren og de store landbrugsvirksomheder har tjent styrtende på fødevarekrisen. Fødevareprisernes himmelflugt skyldes, at finansmarkedet reagerer på prisudsving ved at gamble i stigende priser. Men vi har fået fortalt at krisen skyldes mangel på mad og som konsekvens er EU’s klima- og naturpolitik ved at blive undermineret for at der kan produceres mere mad. Landbrugslobbyen og biotekindustrien presser på for at underminere miljøtiltag i EU’s fælles landbrugspolitik, EU’s grønne pagt og Jord-til-bordstrategien samt indføre nye GMO’er med ”mangel på mad” som undskyldning. Finansregulering, agroøkologi og madsuverænitet er reelle løsninger, der kan skabe et stabilt, miljøretfærdigt madsystem.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!