Klimaforhandlinger Mange lande dumpede i Bonn

9. juni 2009 · Kl. 11:59 Nyhed

Det er sidst på skoleåret, mange mennesker i verden går til eksamen, og den 12. juni 2009 fik verdens ledere udleveret deres karakterblad. 

Mange af verdens ledere er dumpet. De har simpelthen glemt, hvordan man viser lederskab og går foran.

660Bevis120609

På eksamensbeviset herover ses det, hvem der er dumpet, og hvem der har bestået deres indsats under de sidste to ugers klimaforhandlinger i Bonn. 

Eksamensbeviserne blev uddelt af aktivister fra Young Friends of the Earth Europe og Friends of the Earth Europe/International. Det skete udenfor Hotel Maritim i Bonn, der de sidste 14 dage har været centrum for en masse snakken frem og tilbage, men uden at der er kommet nogle egentlige resultater på bordet. 

Verdenslederne stillede sig frem og viste både stolte og skamfulde deres resultater til de delegerede, der ankom til hotellet. Indenfor var der pyntet op, så alle i løbet af dagen kunne nå at få et lille indblik i, hvordan vores ledere egentlig klarer sig på klimaområdet.

billed120609

Noget tyder på, at der er nogle, der godt kunne trænge til lidt ekstra undervisning, og kigge på et par videnskabelige tal og tabeller eller måske bare kigge ud over deres egen næsetip.

Eftersidning var ikke nok

Ugen før gav Young Friends of the Earth Europe ellers verdens ledere en eftersidning.  Her fik de en lang lektion i, hvad det kræver at være en ordentlig leder, og hvad der skal til, for at man opfylder sin lederrolle.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ra0dcJPizN8&eurl=http%3A%2F%2Fwww.foei.o…]

Vi havde håbet, at eftersidningen ville virke, men en uge senere, virker det ikke som om, de er blevet meget klogere. Vi har derfor set os nødsaget til at dumpe en stor del af dem, der ellers slår sig op på at være blandt verdens store ledere.

Indlægget er skrevet af Line Kirk fra NOAH’s Energigruppe. Line var med til overrækkelsen og er den første fra højre på billedet.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!