Artmoney Paul Kleefeld om sammenhængen mellem kunst og miljø

5. december 2010 · Kl. 11:54 Nyhed

Kunstneren Paul Kleefeld har lavet den første artmoney-plakat i den serie, som du hver måned kan se her på noah.dk. Her fortæller Paul Kleefeld mere om sit syn på sammenhængen mellem kunst og miljø.

"Det er bare et logisk skridt at fusionere disse to abstrakte – i sig selv og hver for sig værdiløse – begreber og skabe 'Kunstpenge', som er unikke kunstværker med praktisk anvendelig egenværdi. Det er en udfordring for et skabende menneske at være med til at fremme denne ide," siger kunstneren.

Hvordan vil du beskrive dit forhold til naturen?

"Jeg bor i storbyen - så mit forhold til naturen er nok ret kunstigt," sige Paul Kleefeld.

Hvad mener du om miljøkampen?

"Jeg er ved at opgive miljøkampen, som den bliver ført i medierne, med den uendelige strøm af ekspertudtalelser. Det hænger mig langt ud af halsen - alt kører jo bare videre som sædvanlig, som om der ikke var nogen grænser for vækst. Det er, som om hele verden venter på den helt store katastrofe".

Hvad kan kunsten gøre for miljøet?

"Det er jo kunstens opgave at skildre verden og forholdene fra nye og andre vinkler og udenom eksperter og derigennem måske vise nye og andre veje for en forståelse af sammenhæng i verden - mere kan kunsten eller kunstneren ikke gøre".

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!