Ikke i min tank

Sig fra Ingen palmeolie i min tank

Ekspansionen af palmeolieproduktionen øger afskovningen, og ødelægger de tilbageværende regnskove og vores mest værdifulde dyreliv. Men vi kan ændre det!

14. januar 2019 · Kl. 13:43 Nyhed

De fleste ved ikke at 51% af alt importeret palmeolie bliver hældt direkte ned i vores biler. EU subsidierer det som ”grøn biodiesel” på trods af, at det er tre gange værre for klimaet end almindelig diesel grundet den afskovning den forårsager.
EU-parlamentet stemte sidste maj for at stoppe brugen af palmeolie i den såkaldt grønne biodiesel, og en undersøgelse har vist at 70% af den europæiske befolkning støtter op om beslutningen.
Nu er det tid til at EU-kommissionen skal få det til at ske: hvis ikke vi får vedtagelsen implementeret som lovgivning inden 1. februar 2019, vil vi blive ved med at afbrænde palmeolie i vores tanke de næste mange år.

EU-kommissionen bliver påvirket af både den Indonesiske og Malaysiske regering og palmeoliebaroner bliver ved med at promovere palmeolie i brændstoffer. De truer med ikke at ville underskrive handelsaftaler med EU.

Det er derfor Europa-Kommissionsformand Juncker, vicepræsident Timmermans og top kommissærerne Cañete og Malmström skal høre fra dig, at du ikke vil brænde palmeolie af i din bil.
Fortæl dem at du ikke vil have regnskovene ødelagt, for at der kan komme palmeolie i den ’falske grønne’ biodiesel.

Sig til dem: INGEN PALMEOLIE I MIN TANK!

Skriv under HER

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!