Palmeolie indgår i mange af hverdagens produkter

Palmeoliens skjulte pris Kom til oplæg om palmeolie og frihandel med Yuyun Harmono og Aries Bira fra WAHLI Indonesien

28. februar 2019 · Kl. 12:56 Nyhed

Sæt kryds i kalenderen!

Tirsdag 12. marts får vi besøg af Yuyun Harmono og Aries Bira fra  WAHLI (Friends of the Earth Indonesia) vores søsterorganisation. De vil holde oplæg om frihandel, hvad konsekvenserne af det globale palmeolie forbrug er og hvad der skal til for at ændre det.

Arrangementet afholdes i forbindelse med, at der er forhandlingsrunde om frihandelsaftalen mellem EU og Indonesien.

Et af de helt store omdrejningspunkter i forhandlingerne er palmeolie, og hvor stor adgang Indonesien skal have til det europæiske marked. I EU er man begyndt at diskutere om palmeolie bandlyses i biobrændsel, hvilket Indonesien presser på for ikke skal ske.

Palmeolie findes i dag i utallige hverdagsprodukter i alt fra Nutella til læbestift og shampoo. Det store forbrug har ikke kun været årsag til enorm skovrydning og tab af biodiversitet, men har også haft menneskerettighedsovertrædelser, børnearbejde og drab af miljøaktivister som alvorlig konsekvens.

Det vil være en katastrofe for både mennesker og miljø, hvis EU åbner op for et yderligere forbrug af palmeolie, vi har allerede den globale 2. plads, og vi behøver ikke 1. pladsen.

Arrangementet foregår i LiteraturHaus Møllegade 7, 2200 København N fra kl. 16.00-18.30

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!