palmeolie

Palmeolie Lokalsamfund indgiver klage over certificeringsordning

For første gang indgiver et lokalsamfund i Indonesien en formel klage over RSPO, som certificerer palmeolie. Klagen sker på baggrund af, at palmeoliegiganten Sime Darby har overtaget de lokales land og nægtet at give det tilbage. Sime Darby har opereret i Indonesien i 20 år uden frit, forudgående og informeret samtykke fra lokalsamfundene.

25. januar 2018 · Kl. 09:52 Nyhed

Dette viser, at certificeringsordninger som RSPO ikke virker. RSPO fører til en cementering og legitimering af det nuværende overforbrug af palmeolie. Værre er det, at RSPO legitimerer en yderligere ekspansion af dyrkningen og forbruget, hvis omfang - certificeret eller ej - er uansvarligt og ubæredygtigt. RSPO er baseret på "palmeolieboomet", og tænker derfor ikke på alternative reelt bæredygtige løsninger, men tilgodeser den palmeolieimporterende industri i Nord.

Læs mere om sagen her.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!