FN

FN-traktat Tid til at virksomheder overholder menneskerettighederne

Vi har brug for en juridisk bindende traktat, der forpligter virksomheder til at overholde menneskerettighederne og sikrer retfærdighed for mennesker, hvis rettigheder er blevet krænket af virksomheder. Vi kan ikke regne med at virksomhederne frivilligt gør dette. Vi har brug for FN's traktat om virksomheder og menneskerettigheder.

26. september 2017 · Kl. 14:40 Nyhed

Virksomheder putter systematisk profit før menneskerettigheder og miljø. Mange transnationale virksomheder er rigere og mere magtfulde end de stater, der burde regulere dem. Alt for ofte overtager virksomheder rum for politisk beslutningstagen så som FN-forhandlinger og skaber på den måde politikker i deres interesse. Virksomheder har privilegerede rettigheder, men holdes sjældent ansvarlige for deres misbrug.

Svaret er rettigheder for borgere og regler for virksomheder. Fra den 23. til den 27. oktober vil FN begynde at forhandle om teksten til sådan en traktat: The UN binding treaty on business and human rights. 

Læs mere om aftalen og skriv under og få politikerne til at støtte aftalen.

Samtidig med forhandlingerne i oktober i Geneve forbereder civilsamfundet en aktionsuge, som NOAH og Friends of the Earth leder og deltager i. 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!